• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۳/۱۷ 
لبنیات، شامل: شیر، ماست، پنیر، كشك، بستنی و دوغ است

عطیه رزازی، رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی، فقط شامل: شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ است و توصیه می شود که سایر فرآورده های لبنی، مثل: سرشیر، خامه و کره، که حاوی چربی هستند و از نظر تغذیه ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی گیرند، کمتر مصرف شوند.

به گفته این کارشناس تغذیه، اگر در طول روز، یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و يك و نيم قوطي كبريت پنیر مصرف کنیم، در واقع سه واحد از گروه شیر و لبنیات میل شده است. وی افزود که اگر دو لیوان ماست و يك و نيم قوطی کبریت پنير در طول روز مصرف شود، در این صورت، سه واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است.

مقدار مناسب مصرف لبنیات در گروه های سنی و فیزیولوژیک:

رزازی،  تصریح کرد که تعداد واحد روزانه لبنیات مورد نیاز برای گروه های سنی، به شرح زیر است:

گروه سنی                       تعداد واحد لبنیات مورد نیاز روزانه

زیر پنج سال                     دو واحد

پنج تا 11 سال                  دو  تا سه واحد

12 تا 18 سال                  سه واحد

مادران باردار و شیرده          سه تا چهار واحد

بزرگسالان                        دو تا سه واحد

سالمندان                        دو واحد یا بیشتر

گفتنی است، بر اساس نتایج بررسی مصرف غذایی خانوارهای کشور، متوسط مصرف سرانه شیر و لبنیات، 190 گرم در روز است که با پیشنهادهای"سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی" مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات، فاصله بسیار زیادی دارد.

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.0.15.0
    V6.0.15.0